Sağlık

Genetik Mühendisi Dilara Sarı, Sirke ve Karbonatın Sebzelerdeki Bakterileri Öldürüp Öldürmediğini İnceledi

Sosyal medyada ‘@genetikmuhendisi’ adıyla paylaşım yapan Dilara Sarı, sebzeler sirke ve karbonatla yıkandığında bakterilerin ölüp ölmediğini inceledi.

Dilara Sarı, deneyinde bahçeden doğrudan topraktan alınan yıkanmamış rokaları mikroskop altında inceledi.

Sarı, daha sonra rokalara sirke ve karbonat uygulayarak mikroskop altında inceledi.

Dilara Sarı, uygulamalı deneyinde, ‘Hiçbir şekilde mikrobiyolojik olarak dezenfekte edilmedi. “Her zaman söylüyorum, bu tür şeyler kirdir, tozdur, üzerlerindeki kirden kurtulmak için idealdir ama asla dezenfektan değildir” dedi.

İşte o sirke ve karbonat deneyi: ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu